Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

'V&D wil stoppen met huur betalen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 januari 2015, 08.36 uur

V&D verkeert in acute liquiditeitsproblemen. Het concern, met 63 warenhuizen in bijna alle grote stadscentra van Nederland, eist daarom van de verhuurders een huurvrije periode van vier maanden.

Van februari tot en met mei zouden de vastgoedeigenaren V&D geen huur in rekening mogen brengen 'om de liquiditeitsbehoefte voor 2015 te overbruggen'.

Dat blijkt uit een brief, in bezit van de Volkskrant, die V&D aan alle eigenaren van het vastgoed heeft verzonden. Daarna wil V&D dat de huur structureel wordt teruggebracht van 10 tot 7 procent van de omzet. Vorige week heeft V&D al eenzijdig de salarissen van het personeel met 5,8 procent verlaagd.

Amsterdam gewilde locatie
Nechemja de Bruijn van vastgoedbeheerder IEF Capital (eigenaar van de V&D-panden in Amsterdam, Den Haag, Nijmegen, Groningen, Utrecht, Maastricht en Alkmaar) zegt op zeer korte termijn het gesprek met V&D aan te gaan. 'De door ons aan V&D verhuurde vestigingen liggen op uitstekende locaties waarvoor continue interesse van nationale en internationale retailers bestaat'.