Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

[Video] Man op straat doodgeschoten in Osdorp

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 november 2015, 14.17 uur

Bij een schietpartij op de Wolbrantskerkweg in Osdorp is vanochtend in alle vroegte een man omgekomen. Volgens buurtbewoners woonde het slachtoffer in de straat.

Hij werd even voor 02:30 uur op straat beschoten. De identiteit van het slachtoffer is bekend bij de politie, maar wordt pas gemeld nadat deze officieel is vastgesteld. Getuigen zeggen dat het gaat om een Afrikaanse man. Er werd volgens de politie met een automatisch wapen geschoten.  Hulpverleners hebben nog geprobeerd om de man te redden, maar hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Buurtbewoner hoorde rond 02.30 meerdere schoten. Vlak daarna schreeuwde iemand: 'What the fuck!' #Osdorp

— Mark Schrader (@markschrader) January 28, 2015

Slachtoffer
Er zou een auto zijn weggereden na de schietpartij, maar van de dader of daders ontbreekt ieder spoor. Volgens een buurtbewoner die met RTV NH sprak klonk het als een 'sportieve auto'. Buurtbewoners vertellen aan AT5 dat het slachtoffer in de straat woonde waar hij is doodgeschoten. 


abc5media_video_0

Sporenonderzoek
De omgeving van de schietpartij werd direct afgezet in verband met een grootschalig onderzoek dat werd opgestart. Specialisten van de afdeling forensische opsporing zijn nog wel de hele ochtend bezig met sporenonderzoek. Een of meerdere getuigen uit de woningen van het appartement zijn volgens omstanders door de politie overgebracht naar een politiebureau voor het afleggen van een verklaring.

Een woordvoerster wilde niet ingaan op de vraag of het een liquidatie zou kunnen zijn. Volgens Het Parool zijn er vooralsnog geen aanwijzingen dat er een verband is met de liquidatiereeks in de Amsterdamse onderwereld.  De recherche komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van de schietpartij. 

Eerdere schietpartij
Op 10 oktober 2012 vond bij een woningoverval ook al een schietpartij plaats op de Wolbrantskerkweg. Daarna werd op die locatie een beveiligingscamera geplaatst. Buurtbewoners denken dat er een verband is tussen dat incident en de dodelijke schietpartij vannacht, maar volgens de politie gaat het niet om hetzelfde huis. 

Foto's: Martin Damen en Frank van Brandwijk