Stad

NL
V

Mishandeling 21-jarige man 'zeer ernstig geval van anti-homogeweld'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 januari 2015, 14.28 uur · Foto: Damian Monsma

De mishandeling van een 21-jarige man die dit weekend door een groep jongens bont en blauw werd geslagen na een avondje stappen in een roze café aan de Amstel is een 'zeer ernstig geval van anti-homogeweld'. Dat zegt de politie tegen AT5.

Moeder Simone Koene vertelt aan De Telegraaf dat de taxichauffeur bij wie haar zoon in de auto zat een rol speelde bij de mishandeling. Tijdens de rit stopte de chauffeur plotseling. Hij eiste honderd euro van de passagier, die alleen een briefje van vijftig bij zich had. De bestuurder ging daar niet mee akkoord, achter de taxi stonden inmiddels twee andere auto's klaar. 'Mijn zoon werd uit de taxi gesleurd en kreeg rake klappen op zijn schouders en rug. Door in elkaar te kruipen is het gelukt om gezicht en hoofd te beschermen', vertelt ze. 

De jongen werd daarna in een van de auto's gesleept en gedwongen om nog vijftig euro te pinnen. Daarna wist hij te ontsnappen. Hij moest naar het ziekenhuis, maar is inmiddels weer ontslagen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie, die inmiddels een onderzoek zijn gestart. Ze zijn daarin onder andere op zoek naar camerabeelden en getuigen. 

Tweede mishandeling
De mishandeling van een man bij het Gulden Winckelplantsoen zondagochtend is waarschijnlijk niet homogerelateerd. De man is het slachtoffer geworden van een gewelddadige straatroof, meldt de politie aan AT5. Het slachtoffer schreef dit weekend op zijn Facebook-pagina dat hij na zijn werk in The Warehouse de nachtbus naar huis had genomen toen hij rond half zes door twee mannen werd beroofd. 'Op 150 meter van mijn huis ben ik in elkaar geslagen en beroofd van mijn telefoon en een portemonnee met daarin 45 euro. Ik kon me deels beschermen met mijn tas en heb ook teruggevochten. "One guy must feel his balls now as much as my face..."'

'Vieze oude homo'
De partner van het slachtoffer zegt dat het ging om 'two non-Dutch bastards' en dat ze het slachtoffer een 'vieze oude homo' noemden terwijl ze hem toetakelden. Het lijkt er op dat het slachtoffer niks overhoudt aan de mishandeling, hij heeft een bodyscan ondergaan waarop niets alarmerend te zien was. Wel zegt hij dat hij wel even tijd nodig heeft om te herstellen.