Start van hoofdcontent

112

NL
V

Doodgeschoten Ghanees waarschijnlijk slachtoffer persoonsverwisseling: 'Bekende kickbokser was mogelijk doelwit'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 januari 2015, 11.46 uur · Foto: Facebook

De Amsterdamse politie houdt er ernstig rekening mee dat de 37-jarige Ghanees die in de nacht van dinsdag op woensdag in Osdorp werd doodgeschoten, het slachtoffer is van persoonsverwisseling.

Dat schrijft De Telegraaf vrijdag. Het zou daarmee het derde dodelijke slachtoffer zijn die voor iemand anders werd aangezien in korte tijd. Op 13 juli werd Stefan Regalo Eggermont doodgeschoten, omdat hij in een auto reed die sprekend leek op de wagen van het beoogd doelwit. Op nieuwjaarsdag werd een Amsterdamse ggz-directeur doodgeschoten terwijl hij zijn honden aan het uitlaten was in zijn woonplaats Berkel en Rodenrijs.

Lees ook: Onschuldige Amsterdammer vermoord in onderwereldoorlog

Kickbockser mogelijk doelwit

De schutter die de Ghanees doodschoot had het mogelijk voorzien op een bekende Marokkaanse kickbokser. Die woont in dezelfde flat als de vriendin van de vermoorde Ghanees. Donderdag liet de omgeving van slachtoffer Augustine Nyantakyi ook al weten te vermoeden dat het doodschieten van de 37-jarige man waarschijnlijk een vergissing was. 

Lees ook:  Dominee vermoedt vergissing: 'Doodgeschoten Augustine was goudeerlijk, dit kan niet!'

Het liquideren van onschuldige mensen in Amsterdam is niet eerder vertoond in NL en ongekend erg. Zou veel meer aandacht moeten krijgen.

— Paul Slettenhaar (@Paulslettenhaar) January 30, 2015