Ajax

Zaak tegen verhuizing supportershome Ajax van de baan

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 februari 2015, 21.22 uur

Whatsapp

De ondernemer die bezwaar maakte tegen de op handen zijnde verhuizing van het supportershome van Ajax heeft zijn zaak ingetrokken.

Dit laat de advocaat van de ondernemer weten aan AT5. Er zou deze maand een zaak dienen bij de Raad van State over de verhuizing. 

De gemeente wil graag dat het supportershome in de toekomst naar een locatie naast ingang Zuid H van de Arena verhuist. Een ondernemer op de Arenaboulevard maakte bezwaar tegen deze verhuizing, omdat hij overlast vreesde van de supporters. 

Vrijdag had de ondernemer nog een gesprek met de burgemeester. Vandaag besloot de ondernemer zijn zaak in te trekken. 'Burgemeester Van der Laan heeft beloofd maatregelen te nemen om de overlast te beperken', licht de advocaat van de ondernemer die beslissing toe.

Brand
Een gemeentewoordvoerder laat weten dat nu de juridische obstakels verdwenen zijn, er gekeken wordt wat er moet gebeuren om zo snel mogelijk met de verhuizing te kunnen beginnen. Het oude supportershome bevond zich tot voor kort in de buurt van station Strandvliet, maar ging vorige maand bij een brand verloren.

Whatsapp