112

NL
V

[Video] Aalbersberg: 'Waarschijnlijk liquidatie voorkomen door arrestaties'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 februari 2015, 01.16 uur

In de Knokkestraat in Nieuw-West heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag vier mannen gearresteerd die zeer waarschijnlijk op weg waren om iemand te liquideren.

Dat zegt hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg vandaag in het AT5-programma Het Verhoor. Tot nu toe zei de politie dat er afgelopen weekend maar één persoon werd opgepakt. 

Lees ook: Politie schiet verdachte neer na achtervolging

Automatische vuurwapens
In de auto die in de Knokkestraat werd klemgereden werden meerdere automatische vuurwapens en andere wapens aangetroffen. Bij de actie werd een van de verdachten neergeschoten door een arrestatieteam. Een andere verdachte werd gebeten door een hond. 'Door het aanhouden van deze mensen gaan wij er vanuit dat we een liquidatie of ander ernstig misdrijf hebben voorkomen', aldus Aalbersberg. 'Het onderzoek naar deze zaak loopt nog, we onderzoeken nog of er een verband is met eerdere liquidaties'.
abc5media_video_0

Aanrijding
Voorafgaand aan het schietincident vond een aanrijding plaats met de auto waarin de vier verdachten zich bevonden. Een van de voertuigen is daarna tegen een pergola aangereden. De rijksrecherche onderzoekt de zaak, zoals gebruikelijk is als de politie heeft geschoten. 

Bekijk hier de hele aflevering van Het Verhoor terug.