112

Doodgeschoten man is Ron Nyqvist

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 februari 2015, 20.24 uur

Het slachtoffer van de schietpartij in Osdorp is Ron Nyqvist. Hij was net weer vrij. Nyqvist was veroordeeld voor de dubbele moord op een tweeling.

Dat meldt Het Parool. De man werd doodgeschoten in een parkeergarage in de Bart Poesiatstraat in Nieuw-West.  Volgens getuigen op straat zou er een ruzie tussen een man en een vrouw voorafgegaan zijn aan de dodelijke schietpartij. De politie wil dat bericht echter niet bevestigen. Nyquist is een bekende in de vechtsportwereld, hij organiseerde meerdere gala's.

De politie spreekt van een 46-jarige man die een bekende is van politie en justitie. Naast hem is een vuurwapen aangetroffen. Hij was in het gezelschap van een vrouw. Zij is in verwarde toestand naar een ziekenhuis overgebracht.

Een van de scenario's in deze zaak is dat het slachtoffer zichzelf heeft neergeschoten, aldus de politie. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

De in Duitsland geboren Niqvist zat jarenlang vast wegens de dubbele moord op de twee Brabantse broers Driesen. Hij was er van overtuigd dat de twee in 1999 de granaat plaatsten onder de Mercedes die hij had geleend van een van de broers, Eric Driesen. Die granaat ontplofte toen hij met zijn vriendin Cindy in de auto stapte. Ze raken slechts licht gewond omdat ze de portieren nog niet hebben gesloten, waardoor de drukgolf een uitweg vindt. Niqvist zou last hebben gehad van obesssieve waanbeelden. 

Als hij eenmaal in de gevangenis zit, stort Niqvist zich op zijn oude liefde, de vechtsport. In 2010 blijkt dat hij de sport niet alleen vanuit de gevangenis uitoefent, maar ook de initiator is van een sportgala in de Passenger Terminal.