Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

[Video] 45-jarige man doodgeschoten in de Bertelmanstraat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 februari 2015, 13.33 uur

In de Bertelmanstraat in Zuid is even na middernacht een 45-jarige man in zijn auto doodgeschoten. De politie spreekt van een liquidatie.

Het gaat om Mario Magan Tier, zo meldt Het Parool. Hij wordt in verband gebracht met grootschalige cocaïnehandel via de haven van Rotterdam.

Een omstander vertelt aan AT5 dat hij even na middernacht zeven schoten hoorde. De politie meldt dat het slachtoffer, midden in de woonwijk, met meerdere kogels om het leven is gebracht.  Het zijraam aan de bestuurderskant werd kapotgeschoten. Een omwonende zegt tegen AT5 dat de man uit de buurt komt.

Volgens getuigen was er één dader. Via Burgernet werd tevergeefs een zoekactie naar de schutter gestart. De politie liet weten op zoek te zijn naar een 'Marokkaans uitziende man' van 1,80 meter. De tengere schutter zou een rode jas aan hebben gehad. Al snel werd op de Marathonweg een rode jas gevonden. Ook daar startte de politie een onderzoek. Burgernet meldt dat de man vervolgens een zwarte jas droeg.

AMSTERDAM: Politie zoekt Marokaans uitziende man, 180 lang, tenger postuur, zwarte jas, witte broek. Man had eerd http://t.co/SlYwZIpcOQ

— Burgernet N-Holland (@Burgernet_NH) February 7, 2015

Nog geen jaar geleden werd een stukje verderop, op de Karperweg, Mohammed El Mayouri doodgeschoten.

Video: Martin Damen