Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE: '24-jarige Top 600 crimineel doodgeschoten in Zuidoost'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 februari 2015, 13.40 uur

Op de Leerdamhof, vlakbij de Gaasperplas is vannacht een man om het leven gekomen bij een schietpartij. Dat zegt de politie vanochtend.

Getuigen hoorden rond 01.50 uur schoten op straat en waarschuwden de politie. Bij aankomst zien agenten een man op straat liggen, die dan al overleden is. Er zou meerdere keren zijn geschoten. De omgeving is afgezet voor onderzoek.

Volgens de politie hebben getuigen twee mannen zien wegrijden op een bromfiets. Die is niet lang daarna uitgebrand teruggevonden op de Maldenhof.

Vrouw vond slachtoffer 20 mtr van haar tuin: 'Je zal net je hond uitlaten en 'n verdwaalde kogel in je nek krijgen.' pic.twitter.com/mFtOekeftV

— Ronald Olsthoorn (@RonaldOlsthoorn) February 11, 2015

En hier bij het Maldenhof de resten van wat de 'vluchtbrommer' moet zijn geweest #liquidatie #zuidoost pic.twitter.com/G2JXIhgsxh

— Ronald Olsthoorn (@RonaldOlsthoorn) February 11, 2015

UPDATE: 11.15 uur Volgens Het Parool zou het slachtoffer een 24-jarige man uit Zuidoost zijn. Hij behoorde tot de Top 600 van jonge en zeer gewelddadige criminelen in de stad. Volgens de krant zou het slachtoffer met name vermogensdelicten gepleegd hebben.

Vierde dodelijke schietpartij dit jaar
De schietpartij in Zuidoost is de vierde dodelijke schietpartij dit jaar en de tweede in een week tijd. Afgelopen weekend werd Mario Megan Tier doodgeschoten in een auto in Zuid.  Op 28 januari stierf de Ghanees Augustine Kwabena Nyantakyi (30) in Osdorp, hij is mogelijk het slachtoffer van een persoonsverwisseling. Op 14 januari werd een 60-jarige vrouw doodgeschoten toen zij op haar balkon in Geuzenveld stond.