Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Ooggetuige schietpartij: 'Je zal maar een verdwaalde kogel in je nek krijgen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 februari 2015, 12.16 uur

Afgelopen nacht werd aan de Leerdamhof in Zuidoost een man doodgeschoten. De vrouw die het slachtoffer vond op slechts 20 meter van haar tuin, reageerde vanochtend geschokt voor de camera van AT5.

'Het is een wat onveilig gevoel. Zeker als het nagenoeg in je achtertuin gebeurt, het is wel schrikken. (...) Je zal maar net je hond uitlaten en een verdwaalde kogel in je nek krijgen'. Zo zegt de vrouw die naar eigen zeggen drie minuten na de schietpartij het slachtoffer buiten zag liggen.

'Ik hoorde schoten en ik kon niet helemaal thuisbrengen of het schoten of vuurwerk was, dat hoor je namelijk wel vaker hier. Ik ben toch even gaan kijken en toen was de politie er vrij snel. Ik woon hier op het huis op de hoek, dus het is 20 meter van mijn tuinhek en daar bleek inderdaad een dood iemand te liggen. De politie was er heel snel bij en die zeiden "Er liggen hier hulzen en pas op met sporen"'. De vrouw was dus heel snel na de schietpartij aanwezig op de plek des onheils. Zo snel zelfs dat ze het slachtoffer nog zag liggen 'Het was natuurlijk donker en het was niet een hele enge aanblik. Er lag gewoon iemand, voor zover ik kon zien, op z'n buik op het pad'.

De bewoonster laat verder weten dat ze in totaal acht schoten gehoord heeft. Na de schietpartij zagen andere getuigen twee mogelijke daders op een bromfiets wegrijden. De politie gaat ervan uit dat die bromfiets even later op de Maldenhof in brand is gestoken. Op foto's is te zien hoe er een flinke brand gewoed heeft, de zijkant van een huis laat zien dat de vlammen tot aan de dakrand reikten.

Daar is weinig van over dus. Ondertussen cirkelt politiehelikopter nog rond #Zuidoost #liquidatie pic.twitter.com/i4Jr6XE2RT

— Ronald Olsthoorn (@RonaldOlsthoorn) February 11, 2015