Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

[Video] Overvallen slager Reigersbos: 'Hij zei: 'Ik wil geld.' Ik zei: 'Dat wil ik ook''

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 februari 2015, 18.36 uur

Vier gewapende overvallen in krap twee weken tijd, waarvan twee op dezelfde dag. Het anders zo rustige winkelcentrum Reigersbos in Zuidoost kreeg het even flink voor de kiezen.

Al kwamen de overvallers niet erg professioneel over. Vorige week zaterdag in alle vroegte stond er een man met bivakmuts naast slager Pouw. 'Hij maakte eigenlijk weinig indruk in de eerste instantie. Hij stond eigenlijk gewoon zo, met zijn blaffer naar beneden. Hij zei op een gegeven moment: 'Ik wil geld'. Ik zei: 'Dat wil ik ook'.

Om zeven uur 's morgens heeft de slager nog weinig geld in kas, toch is dat wel wat de overvaller wil. 'Had hij een plastic zakje bij zich. Deed ik dan wat geld in, wilde hij naar de andere kassa's. Ik zeg: 'We gaan niet verder en toen zette hij dat pistool op mijn nek en riep hij: 'De kluis, de kluis...' Ik zeg: 'Die heb ik hier niet, je krijgt niet meer..'

Achteruitgang
Afgelopen dinsdag dachten twee mannen hun slag te kunnen slaan bij de bakker in Reigersbos. Maar ook hier was geen kluis en bovendien wederom geen antwoord op een uiterst koel opererende winkelier die na een stap terug, een paar stappen naar voren zet en de gewapende man naar de achteruitgang dirigeert.

Er zijn beelden van de mannen die de politie later zal vrijgeven, de winkeliers denken dat het steeds om dezelfde daders gaat. Die zijn in ieder geval niet veel rijker van hun rooftochten geworden.