Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] UvA wil morgenochtend beginnen met schoonmaak Bungehuis

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 februari 2015, 00.04 uur

De voorzitter van het college van bestuur van de UvA, Louise Gunning, reageerde vanavond verheugd op de uitspraak van de rechter. De universiteit spande een kort geding aan tegen de bezetters van het Bungehuis en won: de studenten moeten weg.

'Wij zijn blij dat de rechter het met ons eens is dat medewerkers en studenten weer aan het werk moeten kunnen gaan in het Bungehuis. Ik hoop ook dat dat snel weer kan en dat we maandag weer gewoon kunnen functioneren', zo zegt Gunning tegen AT5.

Volgens Gunning gaat de UvA er alles aan doen dat de medewerkers en studenten zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen. 'Voor ons is het belangrijk dat we het pand weer schoon kunnen maken. Dat we alle dingen die niet meer op orde zijn, op orde kunnen maken, zodat er op maandag weer gewoon gewerkt kan worden.' Op de vraag wanneer de universiteit dan wil beginnen met de grote schoonmaak, zegt Gunning: 'Ja morgenochtend zou je daarmee moeten beginnen'.

Het overigens nog niet duidelijk wanneer de politie begint aan de ontruiming, dat zou vandaag nog kunnen zijn, maar bijvoorbeeld ook morgenochtend.

Lees ook: Moment van ontruiming Bungehuis nog onduidelijk