Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

[Video] 'Uitblijven ontruiming is een grote anticlimax'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 februari 2015, 12.06 uur

'Een grote anticlimax', zo noemt een van de studenten die momenteel het Bungehuis bezet houdt het uitblijven van een ontruiming door de politie vrijdagmiddag.

Nadat de UvA gisteren een kort geding won tegen de studenten, die het pand in de Spuistraat al een week bezet houden, werd aangenomen dat het niet lang meer kon duren voor de groep actievoerders uit het pand gezet zou worden. Helemaal omdat de UvA donderdagavond al aangaf vandaag graag te willen gaan schoonmaken.

Maar politie was er vandaag niet te bekennen. 'En dus wordt er rustig doorgebouwd aan de barricades hier', stelt een AT5-verslaggever vrijdag aan het einde van de middag. Een van de studenten in het pand is niet verbaasd over het uitblijven van een politieactie. 'Het is wel een grote anticlimax', stelt ze. 'Je bouwt toch een zekere spanning op. We worden hoe dan ook ontruimd, we weten nu alleen niet wanneer. Maar goed, gister had de politie het druk met een voetbalwedstrijd en ik denk dat we vanavond ook nog wel mogen blijven zitten'.

Over de dwangsom van duizend euro boete per dag maken de aanwezigen zich ook weinig zorgen. 'We kunnen dit tot nu toe van donaties betalen'.