Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Kamervragen over bezetting Bungehuis: 'Opstelling bestuur is UvA-onwaardig'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 februari 2015, 16.13 uur

Tweede Kamerlid Jasper van Dijk van de SP wil dat minister Jet Bussemaker van Onderwijs de impasse rond de bezetting van het Bungehuis poogt te doorbreken.

Van Dijk vraagt zich af waarom er van Bussemakers kant nog niets is vernomen. 'De actie gaat immers om beter onderwijs en ze is nota bene oud UvA-student. Als minister kan zij als geen ander de impasse doorbreken tussen bestuur en bezetter. Ik vind het onbegrijpelijk dat het UvA-bestuur niet eens een gesprek wil aangaan. Die opstelling is UvA-onwaardig.'

Het liefst ziet Van Dijk een gesprek tussen het bestuur en studenten, 'Laat Bussemaker dat faciliteren. Ik vraag de minister liefst binnen enkele dagen mijn Kamervragen te beantwoorden, gezien de ontwikkelingen.

Ontruiming blijft uit
Nadat de UvA gisteren een kort geding won tegen de studenten, die het pand in de Spuistraat al een week bezet houden, werd aangenomen dat het niet lang meer kon duren voor de groep actievoerders uit het pand gezet zou worden. Maar een ontruiming is vooralsnog uitgebleven en dus werd er ook vandaag rustig doorgegaan met het opbouwen van barricades in het pand. Zij eisen inmiddels zelfs ook dat het bestuur van de UvA voor 12.00 uur maandag a.s. opstapt.

Over de dwangsom van duizend euro boete per dag maken de aanwezigen zich ook weinig zorgen. 'We kunnen dit tot nu toe van donaties betalen'.