Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Vrij baan voor opheffen haltes bus 21 door fout van stadsdeel

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 februari 2015, 17.16 uur

Door een administratieve fout bij stadsdeel Nieuw-West heeft het GVB zonder slag of stoot vier bushaltes van lijn 21 kunnen opheffen.

Voordat deze plannen definitief werden, zijn ze wel bij het stadsdeel neergelegd, alleen hebben zij niet op tijd gereageerd. Wijk 10 in Geuzenveld kan wel een bus gebruiken en omwonenden zijn dan ook zeer teleurgesteld. 'Wij hebben hier alleen een kapper en een kinderopvang. Verder hebben wij niets, dus mensen moeten echt de wijk uit om boodschappen te doen.' Aan het woord is Liesbeth Wit, woordvoerder van de bewonersgroep die actie voert tegen het verdwijnen van bus 21 uit hun buurt.

abc5media_video_0

Blunder
Toch zou Willem van Ham, D66-fractievoorzitter van de bestuurscommissie in het stadsdeel, het zeker geen blunder willen noemen. Volgens hem is er zeker wel contact geweest tussen het stadsdeel en de stadsregio, maar is toch is de afweging gemaakt om de plannen van het GVB doorgang te laten vinden. 'Dus ik verwacht niet dat het anders was gelopen.'

Lees ook: Geuzenvelders starten Facebookactie voor behoud bus 21

Toen het GVB zijn bezuinigingsplannen inleverde, zijn ze op een spreekwoordelijke verkeerde stapel beland. Waar ging het mis? Simone Plantinga, fractievoorzitter van GroenLinks Nieuw-West: 'Ik heb geen idee wat er ambtelijk gebeurd is, dat is in het kantoor van het stadsdeel gebeurd. Ik heb daar geen zicht op. Onze portefeuillehouder heeft wel toegezegd om uit te zoeken wat er is mis gegaan, om als het nodig is verbeteringen voor te stellen.

Goliath
Ondertussen zijn de bewoners zich aan het beraden op verdere acties. Ze hebben geen geld om juridische steun in te schakelen en hopen dan ook dat iemand ze daarmee wil helpen. 'Eigenlijk is het David versus Goliath wat betreft het vechten.'

Het stadsdeel laat in een reactie weten dit soort situaties in de toekomst te willen voorkomen. Ze willen dat er een alternatief komt voor de bewoners als de vier haltes van bus 21 in juli definitief verdwijnen.