Start van hoofdcontent

Stad

nl

UvA-studenten houden landelijke bijeenkomst in Maagdenhuis

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 februari 2015, 22.03 uur

Studenten en medewerkers van de UvA houden op zondag 1 maart een landelijke bijeenkomst in het Maagdenhuis op het Spui. De bezetters nodigen alle studenten uit heel Nederland uit om naar het 'landelijke overleg' te komen.

De studenten en docenten, die opereren onder de naam De Nieuwe Universiteit, roepen op om de discussie over democratisch bestuur en inrichting van hoger onderwijs in het hele land te voeren. De bijeenkomst staat gepland om 14.30 uur.

Volgens de bezetters hebben studenten uit Nijmegen, Delft, Utrecht en Groningen inmiddels laten weten dat de problemen op de UvA ook op hun instelling spelen.

SP-leider Emile Roemer en rapper Typhoon zijn vrijdagavond in het Maagdenhuis om de studenten een hart onder de riem te steken.

UPDATE 21.00 uur:
Een woordvoerder van de UvA laat weten dat de universiteit op de hoogte is van de plannen, maar vooralsnog geen problemen voorziet. 'De tot nu toe gehouden bijeenkomsten zijn ook goed gegaan. Er zit uiteraard een capaciteit aan het pand. Het is aan de organisatie om dat goed in de gaten te houden. Dat geldt ook vanavond voor het optreden van Typhoon.'