112

NL
V

Marchano P. geliquideerd in Suriname

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 maart 2015, 15.19 uur · Foto: De Ware Tijd

Bij een schietpartij in een pand in Paramaribo Noord zijn vannacht om 04.00 uur lokale tijd een dode en een gewonde gevallen. Het dodelijke slachtoffer is de crimineel Marchano P.

Dat bevestigt de Surinaamse politie. De schietpartij in Paramaribo vond plaats rond 8.00 uur Nederlandse tijd. Twee uur na het incident had de Surinaamse politie nog geen arrestaties verricht. Ooggetuigen vertellen aan De Ware Tijd dat twee mannen gericht hebben geschoten, waardoor het vermoeden bestaat dat het om een afrekening gaat. 

De schutters zijn voortvluchtig. Een omstander liep een schampschot op tijdens de liquidatie.

Café de Zon
In oktober vorig jaar openden twee schutters het vuur in café De Zon op de Pretoriusstraat in Oost. De daders hadden het vermoedelijk gemunt op Marchano P., een crimineel die in verband wordt gebracht met de liquidatie van Najib Bouhbouh op 18 oktober 2012 in Antwerpen . P. werd niet geraakt, maar wel twee andere, onschuldige, bezoekers.

Bouhbouh was een goede vriend van de crimineel Gwenette Martha, die in mei zelf werd geliquideerd in Amstelveen. Een verdwenen partij drugs in Antwerpen was in 2012 de 'trigger' voor de ruzie tussen groepen criminelen.

Dit schreven we in Mocro Maffia over Marchano P., het laatste slachtoffer in de onderwereldoorlog pic.twitter.com/pCZhb43P3d

— Marijn Schrijver (@schrijver) March 2, 2015

Amsterdammer Marchano Pocorni is geliquideerd in Paramaribo. Hij werd verdacht van betrokkenheid bij een liquidatie. pic.twitter.com/FdvMz8aM41

— WouterLaumans (@WLaumans) March 2, 2015