Cultuur

Nieuw festival: Betalen met knikkers en verboden voor telefoons

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 maart 2015, 12.27 uur

Whatsapp

Het gloednieuwe festival Beyond, dat op 16 mei voor het eerst in de buurt van de stad gehouden wordt, moet het Nederlandse antwoord worden op het legendarische Burningman-festival.

De organisatie doet vrijdag in een persbericht uit de doeken wat het festival, of manifestatie, zoals ze het zelf noemen, ongeveer in gaat houden. 'Er is geen mainstage, geen blokkenschema, geen commerciële DJ’s, geen selfies en geen telefoons. Op deze manier worden de bezoekers uitgedaagd hun eigen wereld voor één dag zelf vorm te geven', schrijven de bedenkers.

Onder meer Ruigoord en Robodock stonden aan de wieg van de manifestatie, die plaats biedt aan 5.000 bezoekers. Maar er is altijd ruimte voor nieuwe initiatieven, stelt de organisatie. Een beetje buiten de geijkte festival-ideeën denken lijkt wel een pre.

Lees ook: Festival presenteert line-up met 2 unlimited, Def Rhymz en T-Spoon

Betalen met knikkers

'Beyond zal onder andere een Kabouterwereld bieden waar met knikkers betaald kan worden, een Feromonentempel voor stimulatie van het vijfde en andere zintuigen, een Losing point om van je vaste vriendengroep af te komen en uit je comfort zone te komen, en een Rent-A-Friend service om juist nieuwe vrienden te maken.'   

Whatsapp