0
Whatsapp

Stad

[Video] Kooplieden willen Dappermarkt in eigen beheer krijgen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 maart 2015, 22.04 uur

De koopmannen van de Dappermarkt vinden dat de markt zelfstandig moet worden. Het stadsdeel organiseert de markt nu en volgens hen gaat dat niet goed en is het tijd voor verandering.

In 2006 en 2007 werd de markt nog verkozen tot de allerbeste van het land, maar volgens de klanten en de marktkooplui is dat alleen nog maar vergane glorie. Zo zegt ook een visboer van de markt: 'Mensen hebben minder te besteden, het is niet de rijkste buurt. Je moet steeds meer je schouders eronder zetten voor hetzelfde, of minder.' En dat beaamt één van de bezoekers van de markt: 'Ik ben op zich wel tevreden, maar het is niet meer wat het geweest is. Het is heel veel van hetzelfde, veel kleding'.

Volgens de voorzitter van de Dappermarkt, Chris Visser, is het tijd voor verandering. Hij vindt dat de marktmensen zelf de verantwoordelijkheid moeten krijgen, voor het organiseren van de markt. 'De kennis voor het runnen van de markt is hier aanwezig. De ervaring leert dat het stadsdeel de afgelopen jaren op de rem heeft gestaan. We moeten voor elk wissewasje daarheen en dat terwijl wij veel sneller kunnen anticiperen.'

Stadsdeel Oost laat weten open te staan voor de plannen voor de Dappermarkt, maar daarvoor moeten wel eerst de regels aangepast worden. Ook vindt het stadsdeel dat marktkooplieden beter naar zichzelf moeten kijken en ook met eigen oplossingen moeten komen. Tot die tijd blijven de partijen met elkaar in overleg, om te zien hoe ze de Dappermarkt weer tot de beste markt van Nederland kunnen maken.

Peter de Neef
Peter de Neef
Whatsapp