Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Gemeente wil opnames Homeland binnenhalen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 maart 2015, 23.01 uur · Foto: Ernst Moekels

De gemeente wil heel graag een aantal opnames van de populaire televisieserie Homeland naar de stad halen. De opnames zouden deze zomer moeten plaatsvinden, zo meldt filmcommissioner Simon Brester vandaag.

Het vijfde seizoen van de Amerikaanse spionageserie speelt zich grotendeels in Europa af, waarbij Duitsland de hoofdlocatie wordt. 'Ik heb mailcontact gehad met de producent en mijn interesse kenbaar gemaakt. Er spelen heel veel factoren mee. En Duitsland is een heel aantrekkelijke locatie, ook qua faciliteiten en financiering. Maar misschien dat een paar dagen haalbaar zijn', zo zegt Brester. 

De serie Homeland gaat over een CIA-agente die tegen het internationaal terrorisme strijdt. Het vierde seizoen speelt momenteel op de Nederlandse televisie.

Amsterdam is de laatste tijd wel vaker het decor van Amerikaanse films en series. Zo werd onlangs nog de Amerikaanse versie van de Heinekenontvoering in de stad opgenomen. Ook de populaire tienerfilm The Fault in Our Stars speelde zich gedeeltelijk af in de stad.