112

NL
V

Recherche doorzoekt woning zuurgooier Jelle F.

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 maart 2015, 14.24 uur

Rechercheurs van de politie doen donderdag op verzoek van de Belgische autoriteiten een woningzoeking in het centrum van de stad. Het zou gaan om de woning van Jelle F., de Amsterdamse jurist en verdachte van de zuuraanval op een schoonmaakster in Antwerpen.

Dat meldt de Vlaamse televisiezender VTM, op Twitter. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat weten dat het inderdaad om een huiszoeking gaat, op verzoek van de Belgische autoriteiten. 

Koffers in beslag genomen
Een verslaggever van AT5, die ter plaatse is, laat weten dat er verschillende mensen bij de woning aanwezig zijn, waaronder een man die een koffer bij zich draagt. Volgens getuigen zou er eerder op de dag ook een arrestatieteam van de politie bij de woning zijn geweest. Uit het huis zouden twee grote zwarte koffers of kisten meegenomen zijn door rechercheurs.

Een bewoner van het pand laat aan AT5 weten dat Jelle F. een 'weinig sociaal type' is: 'Als we een kort praatje maakten in het trappenhuis, had ik altijd het idee dat hij het liefst wilde dat het gesprek zo snel mogelijk afgerond was'. Een ex-vriend van F. liet eerder al weten dat de verdachte introvert en rustig was, maar dat hij vaak last had van depressieve buien.

Amsterdamse jurist
De 42-jarige Jelle F. is al jurist werkzaam op een scheepswerf. Hij werd in Frankrijk gearresteerd en wordt binnen enkele dagen aan België uitgeleverd. De man wordt ervan verdacht de supermarktketen Delhaize sinds eind vorig jaar geld te hebben afgeperst door te dreigen met zuuraanvallen. Hij voegde de daad bij het woord en zo raakte op 20 februari een schoonmaakster in een winkel van Delhaize in Antwerpen levensgevaarlijk gewond.

Op de voordeur van de doorzochte woning heeft de politie een brief geplakt,waarop staat dat de deur provisorisch is afgesloten, met een hangslot. Verder is er te lezen dat een bewoner van het pand de sleutel van dat hangslot kan ophalen bij het hoofdbureau van de politie aan de Elandsgracht. Het is niet bekend aan wie dit schrijven gericht is. Voor de deur van het woning staat een tas met daarin boeken over strafrecht. 

Onderzoek in woning #zuurgooier in Centrum Amsterdam pic.twitter.com/exp29T5hDL

— Menko Arends (@MenkoArends) March 12, 2015

Belgische speurders doorzoeken de woning van de #zuurgooier in Amsterdam. pic.twitter.com/Asq0Q8CKc1

— Karel_L (@karel_lattrez) March 12, 2015