Start van hoofdcontent

Stad

nl

Jeugdspelers Ajax mishandelen politieagent

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 maart 2015, 10.42 uur

Drie jeugdspelers van Ajax zijn donderdagavond aangehouden vanwege het mishandelen van een agent in burger.

Dit meldt De Telegraaf vrijdag. De drie versperden de agente op de Jan Vroegopsingel de weg. Toen de politievrouw enkele malen claxonneerde, renden de drie op haar af, trokken de agente uit de auto, smeten haar hardhandig tegen de grond en gingen ervandoor.

AMSTERDAM: Ivm mishandeling, omstreeks 14.45, Oudekerkerdijk A'dam: 3 licht getinte jongens in zwarte Mercedes: 2 http://t.co/6n2aFZKvYf

— Burgernet N-Holland (@Burgernet_NH) 12 maart 2015

De politie schakelde Burgernet in en na een tip konden de drie worden aangehouden in de Flinesstraat. De agente hield onder meer een gekneusde schouder over aan het incident. 

Ajax op de hoogte
Tegenover De Telegraaf laat een woordvoerder van Ajax weten op de hoogte te zijn van het incident. 'Het is een ernstige zaak, maar voor we een standpunt kunnen innemen, willen we weten wat er precies is gebeurd en wie wat heeft gedaan.'

UPDATE 9.40 uur
Een woordvoerder van de politie laat weten dat de agente, die op het moment van de mishandeling niet in dienst was, vanmiddag aangifte gaat doen van het incident. De drie verdachten zitten nog vast, ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.