Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Verdachte verkrachting demente vrouw vrij uit voorarrest

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 maart 2015, 18.57 uur

De rechtbank heeft maandagmiddag de 42-jarige Andy Robertino J. vrijgelaten uit voorarrest. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man ervan in augustus vorig jaar een 86-jarige demente vrouw te hebben verkracht in Amsterdam.

De advocate van de man had een verzoek ingediend om de voorlopige hechtenis van haar cliënt te schorsen. De rechtbank ging hierin mee. ‘Wij twijfelen of u veroordeeld gaat worden op basis van dit dossier’, zo verklaarde de rechtbank haar besluit. Naast de verkrachting verdenkt het OM Andy Robertino J. ook van een reeks inbraken.

J. werd in september 2014 aangehouden en zat sindsdien vast. Volgens zijn advocate hebben zijn twee kinderen hem thuis hard nodig. J. heeft bekend seks te hebben gehad met het slachtoffer, maar wist niet dat de vrouw aan alzheimer leed. ‘Wist ik dat maar, dan had ik het niet gedaan’, aldus de verdachte.

Dochter van slachtoffer vanaf tribune naar verdachte: 'je bent een gore klootzak.' #verkrachting

— Nicolaï Brannan (@Nicolaaaii) 16 maart 2015 Inhoudelijke behandeling
De zaak zou maandag inhoudelijk worden behandeld. Het OM had op het laatste moment nog een inbraak toegevoegd aan het dossier, na een match in de DNA-databank van het Nederlands Forensisch Instituut. Hierdoor kon de advocate van J. zich niet goed voorbereiden op de zaak. De zaak wordt nu in juni behandeld.