Stad

[Video] Bewegende beelden vermoedelijke coke-killer vrijgegeven

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 april 2015, 14.54 uur

Whatsapp

De politie heeft bewegende beelden vrijgegeven van de vermoedelijke coke-killer. De man is vorige maand vastgelegd op bewakingsbeelden toen hij op de Stadhouderskade het spul verkocht aan drie Deense toeristen, die daarna onwel werden.

Sinds half september stierven drie jonge toeristen omdat ze onbedoeld witte heroïne snoven. Eerder gaf de politie al stilstaande beelden van de video vrij

abc5media_video_0

Deense toeristen
De man wordt ervan verdacht op de late avond van woensdag 25 februari witte heroïne als cocaïne verkocht te hebben aan drie Deense toeristen van 21, 22 en 24 jaar oud. De politie kreeg op de betreffende avond een melding dat een persoon onwel was geworden op de Leidsekruisstraat.

Ambulancepersoneel ontfermde zich over het slachtoffer, waarna hij naar een ziekenhuis werd vervoerd. Politiemensen die met zijn reisgenoten stonden te praten, zagen dat twee van hen ook onwel werden. Ook zij zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Het drietal is, na behandeling, inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

Lees ook: Coke-killer is terug: drie Deense toeristen onwel na gebruik witte heroïne

In de nacht van 25 op 26 oktober kwam een Britse toerist om het leven nadat hij witte heroïne had gesnoven. Op 25 november werden in een hotelkamer in Zuid de lichamen van twee Britten gevonden, ook zij kwamen om na het snuiven van de witte heroïne. Voor de gouden tip die leidt naar de opsporing van de coke-killer is 15.000 euro tipgeld beschikbaar.

Whatsapp