Start van hoofdcontent

Stad

nl

63-jarige conciërge Troelstraschool verdacht van ontucht met twee kinderen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 maart 2015, 14.00 uur

De conciërge van de Pieter Jelles Troelstraschool in Geuzenveld vorige maand op non-actief werd gesteld, is een 63-jarige man. Hij wordt verdacht van misbruik of ontucht met twee kinderen.

De politie heeft de man op 11 februari aangehouden en doet onderzoek naar de zaak. Het zedenfeit zou niet hebben plaatsgevonden op school, maar in de privésfeer. De schoolleiding heeft te kennen gegeven dat de man, ongeacht uitkomst van het politieonderzoek, niet in zijn functie terug kan keren. 

Volgens de directrice van de school, Linda Meijer, gebeurt dat om ouders en leerlingen gerust te stellen. 'Hoe vervelend de situatie ook is, hier moeten we heel voorzichtig mee zijn. Het is protocol dat iemand, zodra hij of zij de schijn tegen heeft, niet meer terug kan keren in zijn of haar functie', laat ze donderdag weten. De conciërge werkte al een jaar of 16 bij de Troelstraschool. 

Aanwijzingen dat de man op school in de fout zou zijn gegaan, zijn er niet. 'Het ging om verhalen uit de buurt', laat Meijer weten. 'Daar moesten we als school iets mee, om het zo te zeggen'. De school is op zoek naar een nieuwe conciërge. De ouders van de kinderen die naar de Troelstraschool gaan, zijn door de schoolleiding over het incident geïnformeerd. De 63-jarige verdachte zit voorlopig vast tot 28 mei, rond die tijd zal hij voor het eerst voor de rechter verschijnen.