Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Marcouch: 'Sta nog steeds achter uitspraak'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 maart 2015, 16.21 uur

Ahmed Marcouch staat nog steeds achter de omstreden tweet die hij eerder vandaag de wereld in stuurde. Bij een foto van Geert Wilders en de Franse politica Marine Le Pen schreef hij: 'Dit zijn de grootste antisemieten'.

Het bericht plaatste hij nadat ophef ontstond over een speech die rapper Appa zaterdag zal geven bij een antiracismemanifestatie. Appa is omstreden omdat hij in het verleden Israël vergeleek met nazi-Duitsland en dingen riep als 'Fuck de zionisten, fuck de Talmoed'. Op Twitter werd Appa een 'jodenhater en antisemiet' genoemd.

Marcouch reageerde daarop door een foto te plaatsen van onder andere Geert Wilders en de voorzitter van het Franse Front National, Marine Le Pen. Daarbij schreef hij: 'Dit zijn de grootste antisemieten! Appa is te onderwijzen, is vooral een grote straatvlegel.' Tegen AT5 zegt Marcouch geen spijt te hebben van die tweet. 

'Wilders is geen antisemiet. Hij is een moslimhater en een haatzaaier. Maar op de foto staat hij wel tussen antisemieten'. Vooral de vader van Marine Le Pen, Jean-Marie staat bekend als een antisemiet. Zo zei hij eens dat 'we wel weer een oven bouwen voor kritische Joden'. Zijn dochter heeft afstand genomen van die uitspraak. 

Marcouch begrijpt vanuit die optiek niet dat er ophef is over zijn bericht: 'Die zou een stuk oprechter zijn geweest, als het ging over Wilders, die daar tussen antisemieten staat'. Marcouch is niet van plan om de tweet te verwijderen: 'Ik heb niets verkeerd gedaan'. Geert Wilders reageerde woedend op de uitlatingen van Marcouch.