Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Buurt boos om gebrekkige inspraak longstayhotel West

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 maart 2015, 00.06 uur

In de Kinkerbuurt kwamen maandagavond tientallen bewoners bijeen, om hun onvrede over de komst van een longstayhotel in de Jan Pieter Heijestraat te uiten.

De bewoners, georganiseerd in het actiecomité ‘Long Stay No Way’, verzetten zich al langer tegen de komst van het hotel en een nieuwe supermarkt. Vanavond gingen ze in gesprek met stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester. Volgens de bewoners is de bijeenkomst een lachertje, want echte inspraak hebben ze naar eigen zeggen niet. 'Het grootste probleem is: het is geen transparant proces. De buurt is niet gehoord. We hebben niet kunnen inspreken', zegt Maureen Mens van het comité.

Volgens stadsdeelvoorzitter Bouwmeester is vanavond echt bedoeld om de zorgen van buurtbewoners weg te nemen. 'Als er zwaarwegende argumenten zijn, dan kan het plan worden aangepast. Vanavond is om in gesprek te gaan met de buurt. Welke zorgen heeft u over het hotel? Welke zorgen heeft u over de supermarkt? En hoe kunnen we die zorgen wegnemen?', zegt Bouwmeester.

Buurtbewoners hebben totaal geen vertrouwen in de avond. Volgens hen heeft het stadsdeel al lang besloten dat het hotel er gewoon gaat komen en dat de eerder geplande seniorenwoningen het veld moeten ruimen. 'We kunnen van deze bewonersavond niet zo heel veel verwachten. Het is éénrichtingsverkeer, alleen maar informeren. We kunnen niet meer meedenken over een plan. Wat mij betreft mag de hele procedure over, omdat wij niet gehoord zijn.'

Eerder uitte de buurt al haar onvrede over de komst van het hotel en het gebrek aan inspraak, door 660 bezwaarschriften bij het stadsdeel af te leveren.

Lees ook: Honderden bewoners Kinkerbuurt in opstand tegen komst hotel