Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Hardwerkende Maagdenhuisbezetters willen compensatie studiepunten

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 maart 2015, 22.08 uur · Foto: Wimer Hazenberg / flickr.com/photos/monokai

De hardwerkende studenten, die sinds eind februari het Maagdenhuis op het Spui bezetten, willen graag compensatie voor gemiste studiepunten. Dat schrijven ze in een open brief aan het bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

'Wat te doen met studievertraging die de hardwerkende studenten oplopen. Is er mogelijk sprake van compensatie in ECTS?', schrijven de actievoerders in de brief die ondertekend is door De Nieuwe Universiteit. ECTS is een internationale maat voor studiebelasting, uitgedrukt in punten. Een studiejaar telt 60 punten. 

Het Maagdenhuis wordt nu al meer dan een maand bezet door de actievoerders. Een groot deel van de bezetters was ook betrokken bij de bezetting van het Bungehuis aan de Spuistraat, een actie die eveneens meer dan een maand duurde. Daardoor dreigden de protesterende studenten nu studiepunten mis te lopen en daardoor vertraging op te lopen.

Komende zaterdag willen de studenten met het bestuur van de UvA in gesprek over de situatie. Ook zullen ze dan praten over de veiligheid van medewerkers van het Maagdenhuis en over het weren van ongewenst gasten uit het gebouw. Ook willen de studenten graag dat de centrale verwarming in het Maagdenhuis ook in het weekend aanblijft en dat de schoonmakers weer hun werk komen doen.