[Video] Nabestaanden liquidatieslachtoffers Staatsliedenbuurt 'verscheurd door verdriet'

De familie van Youssef Lkhorf, één van de twee Staatsliedenbuurt liquidatieslachtoffers, wordt nog dagelijks geconfronteerd met de gruwelijke moord op hun familielid. 'Het gemis is na twee jaar niet minder groot', laat hun advocaat weten aan AT5.

Donderdag legden twee zussen en een broer van Youssef voor de rechtbank hun verklaring af. AT5-verslaggever Mark Schrader was aanwezig bij de zitting en sprak met de familie. 'Uit die verklaring lees je af dat er twee families, ook de familie van het andere slachtoffer, Said el Yazidi, compleet verscheurd zijn door wat er in de Staatsliedenbuurt gebeurd is', zegt hij erover. 

'Bij elke volgende liquidatie in deze onderwereldoorlog werden de families opnieuw herinnerd aan het lot van hun dierbare', zegt hij op basis van het gesprek met de familie. Ook volgens Annemarie van der Velden, advocaat van de nabestaanden van Lkhorf, is de impact van de dood van Youssef groot: 'Zijn twee zussen hebben moeten stoppen met hun studie. Er is een heel groot gat achtergebleven in hun gezin'.

Ook herkent de familie Youssef niet in het beeld dat in de media geschetst werd: 'Zij hebben de afgelopen twee jaar heel veel moeten dulden, ook op sociale media. Dat doet hen pijn', laat Van der Velden weten. Kort na de liquidaties op Lkhorf en El Yazidi, liet de politie weten dat 'beiden bekenden zijn van ons, maar niet vanwege zeer zware misdaad'. 

Donderdag was de derde dag in het proces tegen Anouar B, Adil A. en Stefan S., die verdacht worden van betrokkenheid bij de Staatsliedenbuurt liquidaties op 29 december 2012. Op deze zittingsdag konden slachtoffers en nabestaanden hun verklaring afleggen. Ook één van de motoragenten, die beschoten werd toen hij de schutters achtervolgde, deed zijn verhaal. 

Lees ook: Motoragent Staatsliedenbuurt: 'Als ik dit had geweten, was ik nooit bij de politie gegaan'.