Whatsapp

112

[Video] Zeven mensen en een konijn gewond na brand in flatgebouw

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 april 2015, 16.53 uur

In een flatgebouw aan de Louise de Colignystraat in West is vanochtend brand uitgebroken. Zeven mensen hebben rook ingeademd. Ook is er een konijn gewond geraakt.

Het vuur ontstond rond 07:15 uur in een souterrain, onder het gebouw. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. In verband met rookontwikkeling, vluchtten bewoners van bovenliggende woningen naar een balkon. Negen personen zijn met een ladderwagen van de brandweer van dat balkon gehaald. 

In totaal moesten zeven mensen nagekeken worden door ambulancepersoneel, zij hadden rook ingeademd. Twee van hen zijn uit voorzorg naar een ziekenhuis gebracht. Ook is de dierenambulance ingezet, omdat ook een konijn rook had ingeademd.

Het konijn heeft zuurstof toegediend gekregen en wordt behandeld met antibiotica, om te voorkomen dat het longontsteking krijgt. Het beestje wordt momenteel behandeld in het Medisch Centrum voor Dieren aan de Isolatorweg. De verwachting is dat het beestje in de loop van de dag weer weer naar huis of naar een opvang kan. 

De brand in het souterrain was snel geblust, de brandweer doet momenteel onderzoek naar het incident. De meeste bewoners konden in de loop van de ochtend weer naar huis, de bewoners van twee woningen niet. Die huizen zijn te erg beschadigd door de brand. 

Brand woning #louise de colignystraat is uit.Vijf mensen van bovengelegen balkon gehaald.Zes bewoners worden nagekeken door ambulance.

— Brandweer AA (@BrandweerAA) April 2, 2015
Foto via AT5-WhatsApp (06-51190938)
Foto via AT5-WhatsApp (06-51190938)
Whatsapp