Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Slangenkop Tabakspanden 'gegijzeld' door rellende krakers

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 april 2015, 01.21 uur · Foto: Foto via AT5-WhatsApp (06-51190938)

De slangenkop, die in de nacht van vrijdag op zaterdag van het Slangenpand in de Spuistraat in het centrum geschroefd is, is 'gegijzeld' door een groep krakers.

'Als de ex-gebruikers van het Slangenpand hun hoofd in één stuk terug willen, dan dienen zij binnen zeven dagen hun distantiëringsverklaring ten opzichte van onze kameraden in te trekken', laten de zelfverklaarde relschoppers op Indymedia weten.

Met kameraden worden de krakers bedoeld die zich tegen de ontruiming van de Tabakspanden hebben verzet en daarbij voor bijna twee ton euro aan schade aanrichtten. Direct na de incidenten namen de oorspronkelijke gebruikers van de Tabakspanden afstand van deze groep krakers, die zich verschanst had in de panden, nadat de oorspronkelijk gebruikers vertrokken waren. 

De krakers willen nu dat die uitspraken teruggenomen worden, anders zullen ze het kunstwerk verbranden: 'dan zullen wij onszelf er deze laatste koude dagen aan warmen'. De kop werd in de nacht van vrijdag op zaterdag van de gevel van het Slangenpand geschroefd