Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

[Video] Twaalfjarige overvallers duiken over toonbank snackbar

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 april 2015, 16.11 uur

De eigenaar van snackbar Orion in Noord, die dit weekend werd overvallen door vier wel hele jonge daders, heeft de beelden van de overval vrijgegeven.

Het echtpaar dat de zaak runt. laat weten dat ze er mee willen stoppen. 'Voor mijn eigen veiligheid, het is best angstig hoor', zegt de 66-jarige Willie Heo. 'Als ratten vlogen ze over de toonbank.'

Lees ook: Vier gewapende pubers overvallen snackbar in Noord

Op de beelden is te zien dat drie jongens met capuchons op en sjaals voor het gezicht de zaak binnenkomen en zich op de kassa storten, één van de jongens heeft een groot mes bij zich. De eigenaar van de snackbar heeft de jongens hierop geld uit de kassa gegeven, in totaal zo'n 150 euro.

abc5media_video_0

Eén van de jongens is kort na de overval door omstanders gegrepen en aan de politie overgedragen. 'Ik was op bezoek boven de snackbar en hoorde de eigenaresse: 'Overval! Overval!' gillen. Samen met een buurman heb ik er ééntje weten te grijpen. Het was een jong ventje,' laat hij weten. De drie anderen zijn op klaarstaande fietsen gevlucht, de opgepakte jongen (vorige maand twaalf geworden) zwijgt nog altijd in alle talen over zijn kompanen. 

In 2010 werd de snackbar ook al een keer overvallen. Ook is het echtpaar dat de snackbar runt begin januari thuis slachtoffer geworden van een inbraak.

Lees ook: [Video] Vier gewapende pubers overvallen snackbar in Noord