Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Bezetters Maagdenhuis ontkennen akkoord: 'Nieuwe, hardere acties'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 april 2015, 12.54 uur

Een woordvoerder van de UvA meldde vanochtend dat er een akkoord was met de bezetters van het Maagdenhuis om aanstaande zondag te vertrekken. De bezetters zelf spraken dat tijdens een persconferentie tegen en zeiden dat er nieuwe, hardere acties zullen volgen.

De UvA liet vanochtend voorafgaand aan de persconferentie weten dat de bezetters zondagavond om 21.00 uur zullen vertrekken. Dat zou bij een overleg tussen de bezetters en het bestuur van de universiteit dinsdagavond zijn afgesproken. Een woordvoerder van de bezetters zei echter het tegenovergestelde: 'Er is geen akkoord, wij hebben het voorstel van de UvA afgewezen. Wij zijn geïntimideerd. We weigeren onder dwang van juridische procedures het Maagdenhuis te verlaten.'

Lees ook: [Video] UvA: 'Rek is er wel uit, hebben al zoveel concessies gedaan'

Docent Rudi Valckhoff verschafte ook weinig duidelijkheid over wat er nu gaat gebeuren. 'De vertrouwensbreuk is definitief en onherstelbaar. De acties zullen op een andere, hardere manier worden voortgezet.' Niemand wilde verder ingaan op hoe die acties eruit zullen zien, op de vraag of ze zondag zullen vertrekken kwam ook geen antwoord.

De persconferentie is hier in zijn geheel terug te kijken:
abc5media_video_0