Start van hoofdcontent

Stad

nl

Uber blijft Uberpop-chauffeurs bijstaan

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 april 2015, 16.36 uur

Uber blijft de chauffeurs steunen die rijden voor de verboden taxidienst Uberpop. 'Wij blijven de Uberpop-bestuurders volledig bijstaan, ook in hun overweging om in hoger beroep te gaan', liet een woordvoerder van het bedrijf weten in een reactie op de uitspraak van de politierechter.

De rechter legde drie snorders van Uberpop een boete op van 1500 euro. Het was de eerste keer dat een strafrechter zich uitsprak over het aanbieden van taxiritjes door particulieren. Voor het Openbaar Ministerie is dat aanleiding een strafrechtelijk opsporingsonderzoek te beginnen naar het bedrijf Uber en de taxi-app Uberpop.

Uber had eerder al gezegd de boetes en kosten van de juridische procedures voor zijn rekening te nemen. De veroordeelde chauffeurs kunnen zelf beslissen of ze in hoger beroep gaan.

Inval
Uber ligt al geruime tijd onder vuur. De Inpectie Leefomgeving en Transport deed eind maart al een inval bij het Europese hoofdkantoor van Uber. De inspectie deed dat onder meer om te kijken hoeveel Uber verdient aan de illegale taxidienst Uberpop.