Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

'Crisis bij Telegraaf'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 april 2015, 00.36 uur

Er zou grote onrust heersen bij de Telegraaf Media Groep vanwege de internetplannen van aandeelhouder Frank Botman. Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs zou zich hevig verzetten tegen de plannen.

'Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs verzet zich en wordt waarschijnlijk ontslagen', dat schrijft Quote vanavond op haar site. Ook De Telegraaf zelf publiceerde een artikel over de crisis bij het moederbedrijf, maar heeft het verhaal inmiddels offline gehaald.

Volgens Quote wil grootaandeelhouder Botman een deel van de internetactiviteiten van TMG, waaronder de websites GeenStijl, Jaap.nl en Speurders.nl, in een nieuwe BV onder te brengen. In die nieuwe BV wil Botman vervolgens zelf een meerderheid verwerven.

Lange tijd zou er binnen het bedrijf veel tegenstand tegen het plan zijn geweest, maar volgens Quote is dat aan het veranderen: 'Een bron laat aan Quote weten dat de positie van Sjuul Paradijs hachelijk is, ook omdat zijn tot nu toe onvoorwaardelijke steun op de redactie afbrokkelt. De katern-cheffen willen hun eigen eilandjes bewaken en uitbouwen is de lezing.'

Sjuul Paradijs heeft nog niets gezegd over de mogelijke crisis, ook aandeelhouder Botman heeft niet geregeerd.