[Video] Meer 50-plussers en Pieter Litjens aan de sport

50-plussers moeten meer bewegen, daarom organiseert de stad de komende twee maanden de Splendid Senior Games.

Laagdrempelig
50-plussers kunnen gedurende de games deelnemen aan laagdrempelige activiteiten, met als doel is de leeftijdsgroep permanent aan het sporten te krijgen. 'Vitaal oud worden dat wil zeggen dat je ondanks je leeftijd deel uitmaakt van de maatschappij, dat je er middenin staat, dat je je lekker voelt en dat je er echt nog erbij hoort', zegt Patrick Praaning van de organisatie van de games.

Actieve 50-plussers waren er gisteren genoeg, al konden sommige deelnemers zich wel voorstellen dat de games nodig zijn. Er zijn namelijk ook genoeg ouderen die het niet zo hebben met sport en beweging: 'Ja die zijn er wel. Dan gaan ze voor hun caravan zitten en gezellig met man die ook gepensioneerd is: kopje thee, kopje koffie. En dan strompelen ze eens naar een kerkje om te gaan bekijken. Dat is niks voor mij', zegt een van de sporters.

Pieter Litjens
Wethouder Eric van der Burg was er gisteren ook even bij om de 50-plussers aan te moedigen. Maar ook mensen onder de vijftig kunnen volgens hem wat meer bewegen, waaronder een aantal collega's uit het college: 'Ik heb mezelf tot doel gesteld om mijn collega Pieter Litjens meer te laten bewegen, dat heb ik met zijn vrouw afgesproken'.

De Splendid Senior Games duren nog tot en met 21 juni. Op die dag is er een speciale sportdag voor ouderen in het Olympisch Stadion.