Start van hoofdcontent

Stad

nl

Travestiet Mayday met vuurwapen bedreigd in Reguliersdwarsstraat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 mei 2015, 23.05 uur

Travestiet Mayday, een van de bekendste travestieten van het land, is vanochtend vroeg bedreigd met een vuurwapen. De dader is volgens de dragqueen kort na het incident aangehouden.

'Het leek wel een film en eigenlijk kwam bij mij de klap pas toen ik thuis was gebracht door de politie. kan wel zeggen dat ik nu echt alles heb meegemaakt', schrijft Mayday op Facebook. De dragqueen was met twee vrienden aan het stappen in de Reguliersdwarsstraat. Rond vier uur 's nachts kwamen twee mannen op hen aflopen. Eén van hen liep naar de diva toe en vroeg om een vuurtje, vertelt ze aan het AD.

Toen Mayday zei dat ze geen vuurtje had omdat ze niet rookt, begon de man te flippen. 'Hij sloeg dreigende taal uit, deed zijn jas poen en liet een pistool in de band van zijn broek zien.' De man zou daarop hebben geroepen dat hij hen daarmee kon doden. Hij zou tevens 'homo' en 'freak' hebben geroepen. 'Ik was op dat moment als vrouw verkleed, maar niet opzichtig.'

Omdat de man bleef dreigen, heeft de travestiet de hulpdiensten gebeld die de man zonder tegenstand inrekenden. Mayday ging mee naar het bureau om daar een verklaring af te leggen.

 

Lieve mensen ,allereerst heel erg bedankt voor alle lieve berichten en het support..Doet me echt goed.. want nu ff...

Posted by May Day on Thursday, May 7, 2015