Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

[Video] Homogroep overweegt cameratoezicht na derde diefstal herdenkingskrans

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 mei 2015, 00.08 uur

Homogroep Buitenveldert overweegt om volgend jaar camera's of een toezichthouder neer te zetten om zo te voorkomen dat hun herdenkingskrans niet nogmaals wordt gestolen. Het boeket in het Gijsbrecht van Aemstelpark in Zuid bleek deze week voor de derde keer in vier jaar tijd te zijn gestolen.

De vereniging heeft nog altijd geen idee wie er achter de diefstal zit. Vorig jaar bleef de krans liggen, vermoedelijk omdat er toen geen lintje met de naam van de homogroep op stond. 'De twee jaar daarvoor werd de krans ook gestolen. Een keer lag hij in het water', aldus penningmeester Henk Welsch.

Lees ook: Boeket homovereniging bij monument voor derde keer gestolen

Buurtbewoners spreken van een schande. 'Het maakt mij niet uit dat het van een homo is of van een hetero of van een biseksueel. Uiteindelijk gaat het erom dat de krans verdwenen is. Dat vind ik gewoon respectloos', zegt een buurtbewoner. 'Zoiets doe je gewoon niet. Dat heeft dan weinig met herdenken te maken. Dat heeft meer te maken met het feit dat iemand het niet op prijs stelt dat de homo's ook een krans leggen', aldus een andere voorbijganger.