Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Bijenkorf krijgt concurrentie: nieuw warenhuis aan Rokin

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 mei 2015, 14.52 uur · Foto: Screenshot Youtube / Haussmann Amsterdam

Op een steenworp afstand van de Bijenkorf komt volgend jaar een splinternieuw warenhuis. Het gaat om een winkel met voornamelijk luxe producten.

De onderneming, genaamd Haussmann, vestigt zich aan het Rokin en opent in de tweede helft van 2016. Het warenhuis krijgt onder meer een aparte ingang bij de halte van de Noord/Zuidlijn. Ook komt er een Food Experience in de langwerpige Vleeshal.

Volgens de initiatiefnemers is er grote vraag naar hoogwaardig winkelaanbod. Het luxe aanbod in Amsterdam ligt volgens de ondernemers nu nog ver onder dat van andere Europese steden. Frans van der Kraan, mede-oprichter en CEO van het nieuwe warenhuis: 'Amsterdam is een unieke stad met een bijzondere historie. Het is onze wens om in deze stad een boetiek warenhuis te ontwikkelen gebruik makend van de kracht en het DNA van Amsterdam.'

Met Haussman wil hij de definitie van een warenhuis-winkelformule herdefiniëren met 'innovatieve serviceconcepten en het gebruik van de nieuwste technologie.' Er komt een versmarkt een 'fine dining' restaurant op de bovenste etage met panoramisch uitzicht over de binnenstad.