Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Man doodgeschoten op de De Clercqstraat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 mei 2015, 11.07 uur

Een man is in de nacht van dinsdag op woensdag doodgeschoten in Amsterdam-West.

Op foto's is te zien dat het slachtoffer naast een auto ligt op de hoek van de De Clercqstraat en de Bilderdijkstraat. Volgens de ooggetuigen waren er meerdere schoten te horen rond 00.20 uur. Een voorbijrijdende tram en enkele geparkeerde auto's werden ook geraakt door de kogels.

'Een man met een helm op kwam aanlopen met een automatisch wapen en schoot op de bestuurder van de auto', aldus een getuige tegenover AT5. Een andere getuige zag hoe hij op de de Bellamystraat werd ingehaald door twee mannen in het zwart op een driewielige motorscooter, een met twee wielen voor en een achter. 'De man achterop had een geweer vast, de loop stak ongeveer 25 centimeter uit. We hebben direct de politie gebeld, die wist toen al dat er een schietpartij was geweest.'

Op straat overleden
Het is volgens de politie nog onduidelijk of het slachtoffer zelf uit de auto is gestapt of door de daders uit de auto is getrokken. Hij is op straat aan zijn verwondingen overleden. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend. 

Specialisten doen forensisch- en technisch onderzoek. Het is nog onduidelijk of het om een liquidatie gaat.

UPDATE 07.45 uur:
Specialisten van de forensische opsporing doen nog altijd onderzoek op de plek van de schietpartij. De politie heeft vanochtend een tent over het slachtoffer op straat geplaatst.

UPDATE 08.15 uur:
De politie meldt dat er volgens getuigen nog een tweede persoon in de auto van het slachtoffer zat. De recherche roept deze persoon op zich te melden. De daders zouden twee donkergetinte verdachten zijn. De kogels hebben een voorbijrijdende tram, een geparkeerde auto, een supermarkt en twee bankgebouwen geraakt. De politie doet nog altijd onderzoek op de plek. Er wordt rekening gehouden met verschillende scenario's.