Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Slachtoffer schietpartij werd bij toeval geraakt'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 mei 2015, 12.45 uur · Foto: Martin Damen

De man die in de nacht van dinsdag op woensdag werd doodgeschoten in de De Clercqstraat, is mogelijk een onschuldig slachtoffer.

Dat zeggen bezoekers van waterpijpcafé 'Village' tegen Nieuwe Revu. Het slachtoffer zou door stom toeval zijn geraakt toen hij voor het stoplicht stond te wachten. Volgens bezoekers van het café liepen kort voor de dodelijke schietpartij twee mannen het café binnen met geblindeerde motorhelmen op. De een had een kalasjnikov vast en de ander een pistool. Doelgericht zouden ze naar een specifiek tafeltje zijn gelopen.

Het duo zou op zoek zijn geweest naar een jongen die even daarvoor al was vertrokken. Volgens Nieuwe Revu was deze jongen eerder al doelwit van een liquidatiepoging. In het waterpijpcafé zou iemand anders het vuur op het duo hebben geopend. Daarop zouden de twee terug hebben gevuurd terwijl zij naar de uitgang liepen. Zij zouden in paniek zijn geweest en niet gericht hebben geschoten. De kogels zouden alle kanten zijn opgevlogen.

Op datzelfde moment stond er toevallig voor de deur een auto voor het stoplicht te wachten. De bestuurder die de commotie hoorde, zou zijn uitgestapt om poolshoogte te nemen. In de chaos zou daarop het slachtoffer dodelijk zijn geraakt door het vluchtende duo. Hij zakte naast zijn auto ineen.

UPDATE 10.30 uur:
De politie zegt tegen de NOS dat het 'niet waarschijnlijk' is dat de doodgeschoten man een onschuldige voorbijganger was. Volgens getuigen zat er een tweede persoon in de auto van het slachtoffer, maar die is sindsdien spoorloos. 'Dat is raar als dit een onschuldige man zou zijn, en dat diegene die in de auto zat weg is', aldus woordvoerder Rob van de Veen. De politie houdt desalniettemin rekening met alle scenario's.

Martin Damen