Whatsapp

Stad

[Video] 'Voor 2000 euro word je mede-eigenaar van een eiland'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 mei 2015, 18.55 uur

Wie altijd eigenaar wilde zijn van een onbewoond eiland kan nu zijn droom waarmaken. Twee jonge ondernemers uit Amsterdam willen via crowdfunding geld inzamelen om een eiland te kopen in Zweden.

Als je mede-eigenaar wilt worden van het eiland Bohemia, kost dat je 'slechts' 2000 euro. Je moet het eiland dan wel delen met andere mensen. Je mag er dan 35 dagen per jaar vertoeven.

Jasper Mutsaerts is een van de initiatiefnemers. 'Ik denk dat een eigen eiland bij veel mensen wel op de bucket list staat. En dit is gewoon dé manier om het betaalbaar en efficiënt te regelen', zo prijst hij het eiland aan. 'Het heeft eigenlijk alles in één. Het heeft kleine strandjes en vooral heel veel gras en bomen. Het lijkt eigenlijk twee eilandjes die aan elkaar vast zitten', zegt een andere initiatiefnemer Rolien Sandelowsky. 

Er is nu al 28.000 euro binnengeharkt. In totaal is er 140.000 euro nodig om het eiland te kopen. Er is volgens Sandelowsky 200.000 euro nodig om alle kosten te dekken. Als je ook een stukje eiland wilt, heb je nog drie weken de tijd om mee te doen.

Whatsapp