Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Raadsvragen over antihomo-uitspraken op Salto Radio

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 mei 2015, 10.44 uur

De SP heeft raadsvragen gesteld over vermeende anti-homo-uitspraken van een radiopresentator van Carribean FM op Salto Radio.

De predikant, pastor Michel Simson, zegt in een uitzending van het programma Radio Petra dat God mannen en vrouwen gemaakt heeft voor elkaar. Mannen zouden op seksueel gezien niet voor elkaar voorbestemd zijn, evenals vrouwen niet voor andere vrouwen.

Volgens de SP worden dergelijke uitspraken vaker gedaan in het programma en moet de directie van Salto ingrijpen. 'Antihomo-propaganda is verwerpelijk. Maar als blijkt dat het ook nog gebeurt op een publieke omroep, vind ik dat het stadsbestuur moet ingrijpen', zegt SP-raadslid Nelly Duijndam op de website van SP Amsterdam. Duijndam meent dat de gemeente geen gesubsidieerd podium hoeft te bieden aan wat zij noemt 'structurele antihomo-uitingen'. 

Ook andere politici staan lijnrecht tegenover de uitspraken van de predikant. D66-raadslid Jan-Bert Vroege noemt de uitspraken 'abject'. Maar 'de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van media geldt ook voor abjecte uitspraken. Dus ik vind het wel gevaarlijk om als politiek daar op te gaan sturen en dat te gaan verbieden.'

Michel Simson wil nog niet reageren op zijn uitspraken. Directeur van Salto Rudolf Buurma liet in een schriftelijke reactie weten dat iedereen die bij Salto werkt de algemene voorwaarden ondertekent, waarin onder andere staat dat men niet mag discrimineren.