Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie zoekt plotseling vluchtende man in onderzoek schietpartij Clercqstraat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 mei 2015, 01.54 uur · Foto: Martin Damen

De politie is nog steeds op zoek naar een aantal getuigen van de dodelijke schietpartij in de De Clercqstraat.

Zo komt de politie vooral graag in contact met een lichtgetinte man die vlak voordat er geschoten wordt, zo is te zien op camerabeelden, plotseling hard wegrent richting de Bilderdijkstraat. De man stond eerst bij de deur en keek naar binnen. 

Lees ook:  [Video] Man doodgeschoten op de De Clercqstraat

Bij die deur stond op dat moment ook de vluchtscooter. Het gaat om een vermoedelijk Marokkaanse man met een tenger postuur, kort zwart haar, tussen de 22 en 25 jaar oud, 1.75-1.80 meter lang en gekleed in een grijze sportbroek met lange pijpen en een qua kleur matchende trui.

Bezoekers sishalounge
De politie wil verder graag de bezoekers van de, inmiddels gesloten, sishalounge spreken. Hier zou door een van de cafébezoekers op de schutters zijn geschoten. De mensen in het café zijn snel na de schietpartij gevlucht. Ook wil de politie graag spreken met inzittenden van de beschoten tram 3 die zich nog niet gemeld hebben. 

Bij de schietpartij kwam een 25-jarige Zaandammer om, hij was een bekende van de politie. De twee daders zijn nog niet opgepakt. Het onderzoeksteam van de politie houdt nog altijd rekening met meerdere scenario's.