112

NL
V

UPDATE: 'Getuige Staatsliedenbuurt-zaak was doelwit De Clercqstraat'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 mei 2015, 18.44 uur · Foto: Mitchel

Een getuige in de Staatsliedenbuurt-zaak was in de nacht van dinsdag op woensdag het eigenlijke doelwit van een schietpartij die de 25-jarige Youssef el Kahtaoui het leven kostte.

Dit schrijft Nieuwe Revu vrijdagmiddag op basis van gesprekken met insiders. Volgens het weekblad stapte een man met een Glock-pistool rond 00.15 uur het waterpijpcafé aan de De Clercqstraat binnen, terwijl een tweede schutter de wacht hield bij de deur met een Kalasjnikov in zijn hand. 

Lees ook: [Video] Heftige beelden schietpartij De Clercqstraat

'Als hij het achterste deel van het café bereikt, schiet hij twee keer in de muur. Dan begint hij te roepen. ‘Waar is…!’ ‘Waar is…!’ Hij roept de naam van een getuige in de Staatsliedenbuurt-zaak, een jongen die al eerder het doelwit was van een liquidatiepoging en waarschijnlijk zelfs twee. Wat de schutters niet weten is dat hun doelwit even eerder al is vertrokken', schrijft het blad. 

Lees ook: 'Slachtoffer De Clercqstraat had bescheiden strafblad'

Vervolgens zakt de man met de Kalasjnikov om onduidelijke reden door zijn enkel. Hierna wordt mogelijk ook vanuit het café geschoten om de twee mannen te verjagen. Dat lukt. De twee slaan op de vlucht, maar buiten stapt op dat moment de 25-jarige Youssef uit zijn auto. Met het zware automatische wapen wordt het vuur op hem geopend. Youssef wordt geraakt en sterft ter plekke. Andere kogels slaan in een supermarkt, een tram en een bankgebouw. 

Nieuwe Revu: Doodgeschoten Youssef was niet het doelwit in de De Clerqstraat

U
PDATE 16.30 uur
De politie bevestigt dat de 25-jarige Zaandammer die in de nacht van dinsdag op woensdag werd doodgeschoten in de De Clercqstraat in Amsterdam hoogstwaarschijnlijk een onschuldig slachtoffer is. Dat meldt RTL Nieuws. Formeel worden alle opties nog opengehouden, maar op dit moment wordt ervan uitgegaan dat de Zaandammer op het verkeerde moment op de verkeerde plek was.