Stad

[Video] D66: 'Scooters moeten van de stoep af'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 mei 2015, 18.18 uur

Als het aan D66 ligt worden scooters, brommers en motoren in drukke delen van de stad niet meer op de stoep geparkeerd. Daarvoor pleit raadslid Jan-Bert Vroege.

Vroege stelt vragen aan de wethouder over het scooterprobleem. 'De stoep is er voor de voetgangers, het is niet bedoeld als parkeerplaats', stelt het D66-raadslid.

Volgens D66 mogen alleen motoren op de bon worden geslingerd als ze hinderlijk geparkeerd staan.  Voor scooters, brom- en snorfietsen en quads is dit niet het geval. 'Wij willen dat Amsterdam een stad is waar we volop de ruimte geven aan voetgangers en fietsers. En dus niet delen van de stoep opofferen om scooters en motoren te parkeren', zegt Vroege. 

Oplossing?
Maar waar moeten de scooters dan staan als ze niet meer op de stoep mogen parkeren? Vroege ziet een oplossing in parkeergarages voor auto's. 'Voor auto's is er plek genoeg in de parkeergarages. Laten we de plekken op straat inzetten voor het gebruik van motoren en scooters.' Dat mensen hun vervoersmiddel dan niet meer vlak bij de bestemming kunnen zetten, is geen probleem. 'Scootterrijders moeten ook leren dat ze gewoon even iets verder moeten lopen van hun parkeerplek naar de winkel. Af en toe een stukje lopen hoort er ook bij', aldus de D66'er.