Cultuur

NL
V

[Video] Tien jaar Jeugd van Tegenwoordig in boek vol hoogte- en dieptepunten

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 mei 2015, 01.25 uur

Het is tien jaar geleden dat rapformatie de Jeugd van Tegenwoordig landelijke bekendheid kreeg met het nummer Watskeburt?!. Dat jubileum wordt gevierd met een boek, dat maandagavond in Oost gepresenteerd werd.

Het werk geeft een inkijkje achter de schermen van misschien wel de meest excentrieke muzikanten in Nederland. Het boek leest volgens uitgever Nijgh & Van Ditmar als een verzameling 'hoogtepunten, dieptepunten, eerste ontmoetingen, favoriete plekken, buitenlandse tripjes en allerhande huis-, tuin- en keukentips'.  

En verder als: 'Meer hoogtepunten, muzikale aanradingen, weer dieptepunten, authentieke handgeschreven songteksten, vragen van fans, schaamteloze onthullingen, toch weer hoogtepunten en nog meer dieptepunten'. Zo biedt ook maar mensen onder andere de piemeltekeningen van Willie Wartaal en een 'diepzinnig verslag vanuit de Belgische loopgraven' van Faberyayo.

Het eerste exemplaar van het boek werd in ontvangst genomen door schrijver Herman Koch. AT5 sprak met Willie Wartaal, Vieze Fur, Faberyayo en producer Bas Bron, over literaire hoogstandjes, noodzakelijke foto's, Belgische fans en over piemeltekeningen.