Stad

[Video] Hardleerse cruisers De Oeverlanden binnenkort mogelijk geweerd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 mei 2015, 19.19 uur

Stadsdeel Nieuw-West speelt met het idee om cruisende homo's te gaan weren het park De Oeverlanden.

'Het cruisen wordt gedoogd op bepaalde aangewezen plekken maar het gebeurt nogal eens dat de mannen buiten dat gebied treden', zegt stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud vandaag in De Telegraaf. Er wordt volgens hem veel geklaagd door argeloze parkbezoekers die steeds vaker seksende mannen tegen het lijf lopen. 

Het stadsdeel zegt tegen de krant de afgelopen tijd al meer te hebben ingezet op handhaving van de aangewezen plekken. Al wijst het liever een nieuwe plek aan waar cruisende homo's hun gang kunnen gaan. 'ik wil een structurele oplossing in het gebied. Dus we willen gaan zoeken naar een alternatieve locatie waar er minder overlast is. Bepaalde dingen moet je niet onder de ogen van anderen willen doen', zegt Baâdoud.

Lees ook: Cruisende homo's zorgen voor overlast in de Oeverlanden

Koeien
Het is niet de eerste keer dat het cruisegebied in het park een punt van discussie is. In 2004 werden er al koeien losgelaten om de cruisers af te schrikken, in 2012 werd er ook al steen en been geklaagd door parkbezoekers. Toen werd getracht dergelijke confrontaties van bezoekers en cruisers te voorkomen door de bezoekers te informeren over de reputatie van het natuurpark. Cruisers werden met folders gewaarschuwd vooral binnen het aangewezen gebied te blijven. 

Baâdoud liet zich nog niet uit over eventuele alternatieven, 'Dat zal alleen maar tot onrust en discussie leiden'. D66-raadslid Jan-Bert Vroege zocht de discussie vanochtend op Twitter al op, hij belooft donderdag vragen te stellen in de raad over het voornemen van Baâdoud.

In 2012 werd er met borden en folders geïnformeerd over de gedoogzones: