Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Opnieuw antihomo-uitspraken op Salto Radio: 'Een zaadcel groeit niet in poep'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 mei 2015, 08.35 uur

Pastor Michel Simson blijft verkondigen dat twee mannen en twee vrouwen niet bij elkaar horen. Vorige week kwam de man in opspraak na het doen van discriminerende uitspraken over homo's in een radioshow. Vandaag deed hij dat gewoon weer. Op geheel eigen, bijzondere wijze.

'Vele mensen denken dat een eicel in poep groeit. Ik kan u zeggen, het is helemaal fout. Mest gebruik je om planten te laten groeien. Niet een zaadcel. Een zaadcel groeit niet in poep mensen. Hij sterft. Je kunt hem niet daar zetten', zo verkondigde de predikant vandaag.

De directeur van Salto heeft al gedreigd met een schorsing, want alle medewerkers hebben een contract getekend waarin staat dat je niet mag discrimineren. Maar daar trekt Simson zich duidelijk niets van aan. Niet alleen blijft hij bij zijn uitspraken, hij zegt ook zijn boodschap te blijven verkondigen.

Lees ook: [Video] Raadsvragen over antihomo-uitspraken op Salto Radio

De SP stelde vorige week al raadsvragen naar aanleiding van de uitspraken. Ook andere politici staan lijnrecht tegenover de uitspraken van de predikant. D66-raadslid Jan-Bert Vroege noemde de uitspraken 'abject'.