Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Jongen pleegt gewapende overval op seksshop

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 mei 2015, 19.04 uur

Een seksshop op de Nieuwendijk in het centrum is zondagavond rond 19:30 uur overvallen. De dader heeft gebruik gemaakt van een vuurwapen.

Hij zou er met een onbekend geldbedrag vandoor zijn gegaan. De eigenaar van de winkel en de werknemer die bedreigd werd met het vuurwapen, doen aangifte. Via Burgernet is enige tijd gezocht naar de dader. Het gaat om een jonge man met kort haar, die een grijze trui en een spijkerbroek draagt. Na de overval is hij te voet in de richting van de Haarlemmerdijk weggevlucht. 

In de zaak hingen beveiligingscamera's, de politie heeft de beelden in beslag genomen voor onderzoek. Ook zijn er enkele spullen uit de seksshop meegenomen voor DNA-onderzoek. Meerdere politie-eenheden, waaronder een helikopter, hebben uitgekeken naar de dader, maar niemand aangetroffen. 

Getuigen die meer van de zaak weten of de verdachte hebben gezien, worden gevraagd contact op te nemen met de politie. Omdat de verdachte gewapend is, werd bij de Burgernet-melding benadrukt niet zelf tegen de man op te treden. 

abc5media_video_0

Beelden: Martin Damen